Anders Ericson – Biblioteket tar saka

Anders Ericson diskuterer journalistikk på nettet og hvordan biblioteket skal forholde seg til aktuelle saker i nærmiljøet. Anders driver bloggen Biblioteket tar saka (BTS) 

Reklamer

 1. Vidar

  En detalj. AE hadde idéen «Hyllevare» (http://brgbib.bergen.folkebibl.no/kikkhullet/kikkhy-v.html) på skrytelista si under presentasjonen av seg selv. Han skal ha æren for idéen, men han sa videre at løsningen var programmert av Bjørn Tore Nyland (som også har mange gode idéer), og det er ikke tilfelle. Æren tilfaller BIBLIOFILs Tore Morkemo.

 2. Bjørn

  Bibliotek som kilde til offentlig informasjon;

  Det er to aspekter der:
  offentlig informasjon som formidling av informasjon fra offentlige instanser. En tradisjonell oppgave biblioteker har hatt.

  Det andre er offentlig informasjon som informasjon som har offentlig interesse. Her er det mer å gjøre for bibliotek. Jfr. Biblioteket tar saka.

  Om biblioteker kun skal formidle informasjon fra «øvrigheta» blir det i mine øyne snever formidling. Bibliotket som informasjonformidler må også ta opp i seg formidling av informasjon fra fler kilder, og samle disse. Dette er en større utfordring enn kun å være formidler av forvaltningsinformasjon, men ikke desto mindre viktig. Helt klart en stor og viktig utfordring

 3. jannickesbiblioblogg

  Flyplassutbyggingen på Rygge er et godt eksempel på saker som engasjerer mange i et lokalsamfunn. Kjempeflott at bibliotekene kan spille en rolle som tilrettelegger for den digitale debatten. Håper flere folkebibliotek tar den rollen!

 4. Anders Ericson

  Okei, Vidar, du har sikkert rett ang. programmerer av funksjonen Hyllevare i Bibliofil. Da var det noe annet jeg drodla med Bjørn Tore om.
Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s%d bloggere like this: